Belgická čokoláda Callebaut je vyráběna již více než 100 let a je považována za nejlepší belgickou čokoládu. Callebaut je jedním z mála výrobců čokolády, kteří si kakaové boby vybírají a ve vlastním závodě míchají a praží. Kakaové boby se praží ve slupkách, aby se zachovala kompletní škála příchutí a aromat.
Díky extrémně jemnému mixování a mletí vybraných přísad – cukru, kakaové hmoty (mléka v případě mléčné čokolády) – získává čokoláda Callebaut jemnost, kterou je proslulá. Každá částečka čokolády je umleta na velikost ještě menší, než je vzdálenost mezi lidskými chuťovými pohárky. To zaručuje sametovou chuťovou texturu čokolády Finest Belgian. Tato jemnost je také důležitá během konšování, pečlivého hnětení čokoládového těsta po dlouhé hodiny při vysoké teplotě. Při trpělivém konšování se odpaří nežádoucí kyselé příchuti a všechny zbývající chuti se promíchají tak, že vznikne skvělá vyvážená chuť typická pro čokoládu Finest Belgian. Přidáním čistého kakaového másla s trochou vanilky se pak dotvoří chuť a konzistence čokolády.